Kontrollera din ilska innan den kontrollerar dig

24.07.2022

När tjuren väl springer kan du inte stoppa den eftersom den bara är för kraftfull. Man måste låta det lugna sig, sakta ner och tröttna.


Jag pratade med en vän om ilska. Ibland kanske man blir så arg och frustrerad på sin partner, vän, son, dotter, make, fru eller en kollega. 

Hur man kontrollerar ilska.

Ilska är en stark mänsklig känsla, men i våra hjärtan kan ingen av oss njuta av ilska. I artikeln jag läste delas de väsentliga lärdomarna om hur man kontrollerar ilska av Sri Avinash med karaktäristiskt djup, ett förstående hjärta och enkel logik.                                                                Läs detta: 

Varför är det bra att veta hur man kontrollerar ilska? 

När vi lär oss att kontrollera ilska, gynnar det både oss själva och de omkring oss. Om du är i en situation där din ilska tar över, försök ditt bästa för att lugna dig, för när du blir arg skapar ilskan en ämne i kroppen som tär på dig och kan orsaka skada och sjukdomar. 

Det orsakar inte bara den här typen av fysisk förstörelse för dig själv, utan det orsakar fysisk skada för den andra personen samt mottagaren av ilskan. Så ha förståelse för att din ilska skadar andra och dig själv. Låt oss nu titta på sätten att kontrollera ilska för att undvika dess negativa effekter. 

De två möjliga scenarierna är: 

1. Träna för att kontrollera ditt sinne och dina känslor; och/eller 

2. Försök ditt bästa att lugna ner dig i stunden när du upplever ilska. 

Öva att ha kontroll över ilska

 Vi förstår alla att förebyggande är den bästa medicinen. Så det är bra att träna ditt sinne så att du kan kontrollera dina tankar och dina känslor när du vill. Det är det bästa sättet att kontrollera ilska. 

Om du förstår livet, vet du att du kommer att gå igenom situationer där du, på grund av en livssituation kan få vredesutbrott. Med den förståelsen kan du träna eller träna i förväg för att förhindra det. 


När tjuren väl springer kan du inte stoppa den eftersom den bara är för kraftfull. Man måste låta det lugna sig, sakta ner och tröttna. 

Känslor kommer alltid att följa tankar som en skugga, så om det inte finns några tankar som dyker upp kan ilska inte uppstå. Detta är nyckel. 

Källa: Sri Avinash 

Jag kan vara ditt stöd. Kontakta mig:

info@gshlifebalancecoach.com