Morgonstund har guld i mund

08.08.2022

Jag vaknade tidig i morse och gav mig ut på hundpromenad ute i skogen. Det är fantastiskt att vandra ute i skogen, känna underlaget jag går på; den mjuka mossan, det hårda berget, kvistar, grenar, rötter och stubbar.                                                                                                            Hundarna var ivriga de fick upp ett spår på något "godluktande". Kanske en räv passerat eller en hare. Vem vet?

Visst är det härligt att vakna tidigt och se vad dagen har att erbjuda.

Jag funderade på: Morgonstund har guld i mund? Jag har alltid trott att det var någon gammal stavning på mun, men när jag kikade runt lite på nätet, så visade det sig att det stod för något annat. Mund är tydligen hand på gammelnordiska. Hela ordspråket står alltså för att; Om man går upp tidigt får man mycket gjort, och pengar i handen. Med andra ord så står guldet för pengar. 

Jag älskar att få mycket gjort. Något min make inte alltid förstår. Han vill ha mer lugn och ro. Lugn och ro är också viktigt. Det är ofta ute i naturen jag hämtar min energi och lugn och ro.

Var hittar du din?