Praktisera tacksamhet

23.07.2022

Jag vaknade i morse och började min dag med att träna mindfulness och yoga. 

Morgonen erbjuder ett tillfälle att öva mindfulness. Dagen har precis börjat, det är skönt och lugnt och du kanske har några ögonblick för dig själv. Istället för att gå upp ur sängen och stressa igenom en morgonrutin gillar jag att ligga kvar några minuter. Jag tänker på att vara tacksam för dagen och bara låta mig vara i nuet. 

Du kanske bara väljer att sitta i soffan och koncentrera dig på din andning, eller att göra meditation. 

Jag tycker att det hjälper mig att börja varje dag med rätt sinnesstämning. 

Att träna mindfulness är balsam för själen.

Börja dagen med mjuka yoga poser. 

I mitt tidigare stressiga liv blev jag medveten om att jag inte gav mig själv tid och tanken "Jag har inte ens tänkt på mina egna behov på flera år" dök upp. Kan du relatera? 

Ditt liv är fullt av saker att göra. 

Du är värdefull. 

Hur utövar jag andlighet? Andlighet kan verka svårt att ta på eller utföra.                                    Det kan vara så enkelt som att påminna dig själv om att ta tre djupa andetag en gång i timmen. Det kan innebära att man sitter i meditation på morgonen en liten stund. Du kan också ställa in påminnelser om att sitta tyst och läsa något ur en favoritbok eller en speciell text som inspirerar dig. Att ta en promenad i naturen, sitta vid sjön och/eller tillbringa tid i ett skönt varmt bad är alla delar av andlighet för mig.

 Varför? För att ta hand om sig själv på en andlig nivå inkluderar att ta hand om det fysiska. Ignorera inte kroppen. Ta hand om dig själv. Att ta små pauser under dagen gör stor skillnad. 

Du behöver dig. 

Jag är tacksam! 

Kan du relatera och behöver hjälp? 

Kontakta mig: info@gshlifebalancecoach.com